Onzekere en bijzondere tijden

21-10-2020

Wat je er ook allemaal van vindt, het zijn onzekere en bijzondere tijden. Ongelofelijk dat we minder dan een jaar geleden volledig vrij waren om te doen wat we wilden. De hele wereld over voor de zomervakantie, skien in de Alpen, concerten met duizenden mensen, zakelijke vliegreizen door Europa, met 20 man in een lift, lunchen in grote bedrijfsrestaurants, noem maar op. Gelukkig lopen de opdrachten van BSI door.

Zo werken we nog steeds aan de invoering van de Omgevingswet binnen de Gemeente Utrecht, afdeling VTH. De invoering is een jaar uitgesteld, hopelijk kunnen we over een jaar van start zonder Corona. Dat maakt een goede start wel een stuk makkelijker. Bij Zorginstelling Carinova gaan we starten met de implementatie van portfoliomanagement als motor voor een samenhangende en integrale aanpak van veranderen. Voor beide klanten betekent dat veel videobellen met MS-Teams, op afstand, veilig thuis.

De opleidingen -zoals Masterclass Stakeholder Engagement- komen dit jaar beduidend minder goed van de grond. De training Persoonlijke effectiviteit in Verandertrajecten (PEV) met Etienne Lucas gepland voor Q4 bij Novius is uitgesteld naar 2021. De BSI opleidingen lenen zich minder goed voor een digitale versie, maar we onderzoeken momenteel wat werkt voor onze doelgroep en onszelf. 

Zo komt 2020 komt zo langzamerhand tot een einde, maar hoe gaat 2021 eruit zien? Het ontbreekt een beetje aan perspectief. Wanneer komt er een vaccin? Hoe snel kunnen we weer vrij bewegen? Hoe ontwikkelt het thuiswerken zich? Daarom werken we in ons jaarplan met 2 scenario's. En blijven we positief naar de toekomst kijken.