Advies & coaching

 

ADVIES

Naast het regisseren van strategische implementaties adviseren wij ook onze klanten over specifieke thema's. Ons advies is gericht op het vergroten van het verandervermogen van onze klanten. Wij helpen onze klanten om beter toegerust aan veranderen te werken. .

 

 

 

COACHING

Bij veranderen in organisaties gaat het vaak over anders organiseren, verbeterde processen en nieuwe systemen. Maar bovenal gaat het over mensen. Mensen die met andere processen of systemen gaan werken. Mensen die op een andere manier gaan samenwerken. Het gaat dus ook over gedrag en vaardigheden. Hoe we met elkaar omgaan, hoe we communiceren, etc. Wat we doen en zeggen is zichtbaar gedrag dat wat vraagt van onze competenties en vaardigheden. 
 
Hier kun je op trainen. Of in de praktijk mee oefenen. Maar vaak is dat niet voldoende om tot échte verandering te komen. Bepaalde overtuigingen of onuitgesproken ergernissen kunnen de samenwerking blokkeren. Soms hebben medewerkers meer individuele hulp nodig om het nieuwe gewenste gedrag eigen te maken. Er is een wil om te veranderen, maar de medewerker is zoekende hoe het aan te pakken. Het gaat dan bijvoorbeeld over niet-zichtbaar, innerlijk ‘gedrag’. Hier kan coaching voor grote impact zorgen om verandering te creëren. Zowel op individueel niveau als in groepsverband. De energie om samen te werken gaat weer stromen. Er worden meer resultaten gehaald. En bovenal: het werkplezier neemt toe.
 
Om tot succesvolle organisatieverandering te komen, biedt BSI naast de regierol en begeleiding van verandertrajecten en opleidingen ook ondersteuning in de vorm van coaching. Op verschillende management niveaus en voor teams. We werken met gecertificeerde coaches die de visie en werkwijze kennen van BSI. Meer informatie over de coaches vind je hier