nieuwsarchief 

23 mrt 2019
Training Persoonlijke Effectiviteit voor Novius

In een intieme en veilige sfeer hard werken aan je persoonlijke leerdoelen. Daar gaat het over in de training Persoonlijke Effectiviteit in Verandertrajecten. We kunnen terugkijken op 2 inspirerende en verdiepende trainingsdagen, waarin mijn oud collega's van hashtagNovius echte stappen hebben gezet. Het was fijn om weer te mogen samenwerken met hashtagEtienne Lucas en hashtagGerard van den Berg. De bosoefening leidt -zoals altijd- weer tot doorbraken en nieuwe inzichten bij de deelnemers. En welkom bij het team hashtagPeter Blokland.

13 mrt 2019
Geslaagd Experiment: hier zit muziek in!

Zou live muziek met toepasselijke liedjes over mensen en veranderen een extra tintje geven aan onze netwerkbijeenkomst "Hier zit muziek in!"? Het antwoord is ja bleek gisteren. Marianne Sassen -lid van ons netwerk- heeft naast haar werk als communicatieadviseur een passie voor zingen en muziek. Die passie heeft ze met ons gedeeld, samen met Barbera van der Kaaij op gitaar. En van onze gastspreker -Koen Janssen- hebben we geleerd dat inzichten uit de sociologie heel waardevol zijn om veranderingen te begrijpen en te borgen. Eigenlijk logisch, want we zijn sociale wezens en daar gedragen we ons dus naar, ook op het werk. Al met al, een waardevolle, muzikale en gezellige middag met lekkere hapjes van Bar Stadstuin

 

Geintereseerd in onze netwerkbijeenkomsten? Meld je hier aan met het formulier. 

13 feb 2019
Uitreiking Certificaat MC Stakeholder Engagement

Vandaag kregen onze deelnemers van de Triodos bank hun certificaat van de Masterclass Stakeholder Engagement  live uitgereikt in Zeist. In deze 1-daagse masterclass werken deelnemers gericht aan het opstellen van een goede stakeholderanalyse, vertalen ze deze naar concrete en haalbare stappen en wat ze zelf moeten doen of ontwikkelen om hun stakeholderstrategie te bereiken.

 

Ellen en Ruud hebben ons overtuigd dat ze daartoe in staat zijn, een goede reden dus om te lachen. Ook geïnteresseerd in deze masterclass? Lees hier verder.

11 jan 2019
Inspirerende bijeenkomst bij Aegon

Op uitnodiging van het netwerk iMove trapte Rob Chabot het jaar 2019 af bij Aegon. Na een introductie door oprichter Etienne Commissaris nam Rob de 80 aanwezigen mee in wat komt kijken bij vernieuwen. Met als kernboodschap: de Verandering ben je zelf!  In een interactieve presentatie met muziek, filmpjes, beweging en meerdere opdrachten werden deelnemers uitgedaagd om in beweging te komen, zich vaker te verwonderen en te experimenteren. Veranderen is van iedereen en veranderkracht is overal. En dat bleek: in de zaal deelden Aegon medewerkers 'vlammetjes': voorbeelden van interne successen. Een van de deelnemers bedankte na afloop met de woorden: "Dank voor de inspiratie, hier kan ik weer mee aan de slag!". 

21 okt 2018
Serieus 'spelen' met Lego

Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Rob Chabot nam aanwezigen mee in zijn ervaringen als ondernemer. Mooie resultaten dit jaar zijn de nieuwe masterclass Stakeholder Engagement (incl. ontwikkelde certificaat), nieuwe klanten en de opkomst bij de vakbijeenkomsten. Vervolgens vertelde Jaap Hardeman over breinmeting. Met deze unieke innovatie wordt het onderbewustzijn in kaart gebracht. En krijg je inzicht in je fysieke en mentale fitheid. Een prachtige discussie volgde over hoe breinmeting in te zetten. 

Na een break met soep en heerlijke broodjes oefenen met LEGO ® SERIOUS PLAY ® door Edwin de Vries van VRIM. In spelrondes steeds uitdagender bouwopdrachten. In elke ronde een toelichting op ieders bouwwerk. Opvallend was dat de toelichtingen van deelnemers veel beter blijven hangen door de visuele ondersteuning van LEGO. Door het speelse karakter is LEGO SERIOUS PLAY een aanvulling op bestaande werkvormen en geschikt om ideeën concreet te maken. Hierna een korte borrel in de bar De Stadstuin om een leuke, gezellige en inspirerende avond af te sluiten. Wil je meer weten over de masterclass SE, breinmeting of LEGO SERIOUS PLAY, neem dan contact op via info@strategischimplementeren.nl.

16 jul 2018
Nieuw Logo en huisstijl BSI

Met veel trots presenteren we ons nieuwe logo en onze huisstijl. Een herkenbaar en eigentijds logo wat de essentie weergeeft van ons werk en onze bijdrage aan veranderingen. Een van onze credo's is dat de waarheid niet bestaat. Iedereen ziet wat anders. Wat zie jij in dit logo? 2 pijlen die uit elkaar gaan, een grote pijl in het midden of 2 wegen met witte strepen? Voor ons symboliseert de blauwe pijl de strategie van een organisatie en de oranje pijl de implementatiestrategie. Die dienen verbonden te zijn voor een succesvolle verandering. Het richten en verbinden van inhoud, mensen en belangen is ons werk. 

11 jul 2018
Rob Chabot gestart in nieuwe opdrachten

Eind juni is Rob Chabot gelijktijdig gestart in 2 nieuwe opdrachten. Toevallig allebei in gemeenteland. Bij de Gemeente Amsterdam ondersteunt hij het MT van Bureau P&O hoe je je veranderportefeuille en going concern in samenhang kan sturen (portfoliomanagement). Voor de Gemeente Utrecht helpt Rob het domein publieksdienstverlening om tot een implementatiestrategie en -aanpak te komen voor 'Doen wat nodig is'. Dit is een ontwikkeling in de uitvoering in het verlengde van opgave gericht werken. 

05 jul 2018
Summer Inspiration Course

Dit jaar start BSI met een nieuw initiatief: de summer inspiration course. Tijdens de zomervakantie doen we allemaal even een stapje terug. Een paar weken ertussen uit, weg van het werk, misschien op een bankje in het zonnetje, een wandeling over het strand of in de bergen …..  oftewel, een natuurlijk moment om te reflecteren. Je krijgt vast nieuwe ideeën hoe het beter kan en je stelt jezelf kritische vragen. Wil jij dit momentum gebruiken om de 2e helft van 2018 met nieuwe energie en inspiratie te starten? En wil je werken aan je eigen ontwikkeling? Dan is onze summer inspiration course iets voor jou. In september bieden we 2 nieuwe en unieke masterclasses aan. Aankomende week meer info op onze website over deze masterclasses.  

14 jun 2018
Stakeholder Engagement begint bij jezelf!

Een van de deelnemers merkte op "goed stakeholder engagement begint bij jezelf". Helemaal waar!  Daarom besteden we veel tijd aan de eigen praktijkcasus en leerdoel. Door theorie, inzichten aan de eigen situatie te verbinden leren deelnemers sneller. We oefenen met verbinden en luisteren, niet makkelijk en soms confronterend. We challengen deelnemers om te investeren in een stakeholderstrategie. Mooi om te merken dat onze visie op stakeholderengagement herkenbaar is en omarmd wordt door deelnemers. Kortom, de masterclass van 7 juni was een inspirende en waardevolle dag.  

11 jun 2018
26 juni volgende vakbijeenkomst

Het gaat al weer hard. De hoogste tijd voor een vakbijeenkomst van BSI om bij te praten met bekenden, inspiratie op te doen en te horen waar BSI mee bezig is. Op 26 juni neemt Marcel van de Ven (voormalig stadsmarinier in Rotterdam) ons mee in zijn ervaringen op het gebied van stakeholderengagement. In zijn verhaal gaat hij in op het bijzondere mandaat dat een Stadsmarinier heeft, hoe hij door te experimenteren complexe veranderopgaven heeft gerealiseerd en altijd samen is opgetrokken met zijn stakeholders. Een boeiend en eerlijk verhaal. En we zullen de BSI zomer plannen toelichten.

30 mrt 2018
Succesvolle pilot Stakeholderengagement

Het was gisteren een geslaagde pilot van de masterclass stakeholderengagement. Met een groep betrokken en enthousiaste deelnemers gingen we aan de slag met 3 uitdagingen. Hoe verbindt je de juiste conclusies aan je stakeholderanalyse, hoe kom je tot een goede strategie en welke vaardigheden zet je in om te verbinden met je stakeholders? Op een andere manier naar je eigen casus en gedrag kijken bleek heel leerzaam.

 

Er werden nieuwe inzichten opgedaan. Als trainer is dat dankbaar werk. En met een gemiddelde score van 8,3 voor deze pilot waren wij heel tevreden. Voor ons dus reden genoeg om door te gaan met deze masterclass. Op 17 mei is de volgende masterclass. Inschrijven kan via info@strategischimplementeren.nl.

12 mrt 2018
Pilot Stakeholderengagement 29/3 vol!

De pilot op 29 maart is vol. Daar zijn we blij mee. We gaan deze masterclass elk kwartaal aanbieden. De volgende masterclass is op donderdag 17 mei in Utrecht. Je kunt je nu via  info@strategischimplementeren.nl inschrijven. Kijk op de website bij stakeholderengagement voor meer informatie en actuele data. 

19 feb 2018
Pilot Stakeholderengagement 29 maart

Vanaf Q2 starten we met een nieuwe masterclass stakeholderengagement. Op donderdag 29 maart piloten we de nieuwe masterclass tegen een sterk gereduceerd tarief. Voor 100 € (excl. Btw) kun je meedoen, een buitenkansje. Het enige wat we vragen is een goede evaluatie en gerichte feedback. Schrijf je nu in via:  info@strategischimplementeren.nl. Er is maximaal plek voor 8 deelnemers. De eerste 3 plekken zijn al weg. De opleiding wordt gegeven in De Stadstuin, Europalaan 20 in Utrecht.  

20 jan 2018
Inspiratie uit de Praktijk

Gastheer Saake Buwalda leidde de bijeenkomst enthousiast in (zie www.mindfultraining.nl). Het was de opening van zijn spiksplinternieuwe opleidingsruimte in de creatieve hotspot De Stadstuin in Utrecht. Rob deelde zijn ambitie om per opdracht met een dreamteam te werken en kondigde ook een nieuwe opleiding aan: masterclass stakeholdermanagement. Na een intermezzo in de bar met een lekkere pasta namen Etienne en Rob de deelnemers mee naar hun ‘werk’. Etienne legde praktijksituaties voor uit zijn laatste opdracht en zo ontstond een levendige discussie. Rob onderstreepte het belang van een goed doordachte veranderstrategie. Het was een intieme, gezellige en interactieve bijeenkomst. 

24 dec 2017
Etienne Mommers gestart in nieuwe opdracht

De eerste maand zit er weer op voor Etienne in zijn nieuwe opdracht als Strategic ICT Consultant bij Schiphol. Een dynamische werkomgeving met de nodige uitdagingen. Etienne adviseert over de bijdrage van informatievoorziening in het realiseren van de doelstellingen van de business unit 'Assetmanagement'. Een brugfunctie tussen ICT en Assetmanagement die vraagt om balans tussen verbinden en 'challengen'. Inhoudelijk boeiend met thema's als innovatie en digitalisering van assets en veranderkundig interessant door de overgang naar meer agile werkwijzen en nieuwe samenwerkingsvormen met leveranciers.  

30 mrt 2017
Veranderen met de speltheorie

Veranderen en de speltheorie? Ze hebben meer met elkaar te maken dan je wellicht verwacht. Op 23 maart stond dit thema centraal tijdens de 2e vakbijeenkomst van BSI. De bijeenkomst startte met een rondleiding door locatiemanager Saskia Schoolland in de Bijlmer Bajes. Daarna heerlijke hapjes van de Refugee Company. Rob Chabot opende het inhoudelijke deel. Jaap Hardeman legde uit hoe investeringen in human capital meer kunnen renderen. Paul Morsch nam de aanwezigen op ludieke wijze mee in de wereld van de speltheorie. En werd duidelijk dat je door de speltheorie tot andere interventies komt.

10 dec 2016
i-Competentieontwikkeling samen met Jaap Hardeman

Na in het verleden veel met elkaar samengewerkt te hebben slaan Jaap Hardeman (medeoprichter HRMatches) en Rob Chabot (oprichter BSI) de handen ineen. Beiden geloven dat mensen het verschil maken binnen organisaties. Beiden zien echter ook dat veel organisaties worstelen met de rol en impact van persoonlijke kenmerken (competenties) binnen hun organisatie. Daarom hebben Rob en Jaap de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe propositie van competentieontwikkeling. Via een digitale datagedreven benadering wordt de rol van competenties vanuit verschillende perspectieven gediagnosticeerd, geïnterpreteerd en benaderd. Hierdoor wordt er een meer feitelijke aanpak geboden om competenties te ontwikkelen en wordt het buikgevoel-gehalte omgezet in objectieve inzichten. i-CompetentieOntwikkeling is een belangrijke toevoeging op de dienstverlening en aanpak van strategisch implementeren.

26 okt 2016
Kick-off: Elke medewerker is anders

Op 6 en 25 oktober was de kick-off van de 1e vakbijeenkomst van Bureau Strategisch Implementeren. In een intieme en informele sfeer vertelde oprichter Rob Chabot waar BSI voor staat en waar ze nu staan. Vervolgens was het de beurt aan Robert Flierman van De Slinger van Eigenheid. Robert heeft zich de afgelopen 6 jaar intensief bezig gehouden met de relatie tussen de persoonlijkheid van een medewerker en zijn of haar taken en verantwoordelijkheden. Voor de rol van de persoonlijkheid in het werk heeft hij het “Elke medewerker is anders” (EMIA)-programma ontwikkeld. Een programma wat managers en consultants zelf in staat stelt de persoonlijkheid van medewerkers te benutten. Aan de hand van levendige en herkenbare voorbeelden kregen de aanwezigen een eerste beeld van de verschillende persoonlijkheids-typen. Wat volgde was een interessante discussie over hoe we ‘kijken’ naar mensen, de invloed van persoonlijkheidstypen op elkaar en in de samenwerking. En dat gaf voor iedereen weer stof tot nadenken. Kijk op onze site voor meer info over strategisch implementeren. Wil je meer weten over EMIA of slinger van Eigenheid? Kijk dan op: www.slingervaneigenheid.nl

25 okt 2016
Evaluatie Masterclass Verandermanagement Achmea

Vorige week de evaluatiebijeenkomst van de masterclass Verandermanagement. Hierin presenteren deelnemers hun veranderprofiel en reflecteren ze op de opgedane inzichten. We zijn als begeleiders heel trots op de deelnemers van Achmea. Ze hebben flinke stappen gezet als veranderprofessional. De aangereikte theorie en oefenen in de praktijk hebben tot nieuwe inzichten en gedrag geleidt. En de beoordeling van deze masterclass door deelnemers en opdrachtgevers was heel positief. We zijn een heel tevreden team. Dankbaar werk! Dit smaakt naar meer.  

26 jul 2016
De website is live!

Onze website www.strategischimplementeren.nl is live. Kom een kijkje nemen en lees over onze aanpak en masterclass strategisch implementeren! We zijn benieuwd wat je vindt van onze website. De komende maanden breiden we de website stapsgewijs uit. Dus kijk geregeld voor updates.

Mis je informatie of heb je specifieke vragen mail ons dan op: info@strategischimplementeren.nl.