nieuws

26 jun 2020
Jubileum BSI

Geruisloos is ons jubileum voorbij gegaan in de Coronatijd. Juni 5 jaar geleden kwam een lang gekoesterde droom uit. Eindelijk had ik het lef en voelde ik me er klaar voor om voor mezelf te beginnen. Financieel gezien niet op het beste moment want mijn echtgenoot zat tussen 2 banen in. Maar ze zei “dit heb je nodig, je moet het doen”. En wat was ik blij toen de partner van Novius zei dat ik de superklus bij Aegon NLD mocht afmaken: mensen die willen ondernemen moedig ik alleen maar aan. Dank MarcBeijen!

 

Met allerlei ambities en verwachtingen begin je aan zo’n avontuur. Natuurlijk loopt het anders dan je verwacht. Er komen mooie kansen langs, soms lukt iets niet wat je graag wilde of ontstaat er onverwacht een mooie samenwerking. Ik ben tevreden over de gemaakte stappen. 

 

Ik heb ook goede herinneringen aan de begintijd met Etienne Mommers. Onder de vlag van i-CM hebben we samen de eerste stappen als ondernemer gezet. In het begin is alles nieuw en moet je veel ontdekken. Inspirerende overleggen in Bussum bij het Hoofdkantoor. En onze eerste gezamenlijke klus bij de BlueSkyGroup in Amstelveen.

Inspirerende netwerkbijeenkomsten, mooie samenwerkingen (dank team BSI), gave opdrachten en succesvolle opleidingen in de markt gezet zoals de Masterclass Verandermanagement en Stakeholder Engagement.

Op een later moment reden genoeg voor een klein feestje. Dank je wel aan iedereen die dit (mede) mogelijk hebben gemaakt!

06 mrt 2020
Geslaagde Stakeholder Masterclass

Op donderdag 5 maart was het weer tijd voor de masterclass stakeholder engagement. In hoog tempo werd na de pitch van de leerdoelen en ieders praktijkcasus toegewerkt naar een stakeholderstrategie. Alleen als je echt luistert krijg je inzicht in de belangen van anderen. In onze 3 vraagstukken zit de kern gevangen voor succesvol engagement. De voorbereiding die Ariadne ter Haar en ik vragen is een investering, maar we hebben deelnemers kunnen 'engagen' dat dit tot meer kwaliteit in het proces en een beter resultaat leidt. Met de oefeningen en feedback over verbinden en aansluiten hebben deelnemers belangrijke handvatten gekregen om effectiever te communiceren. Dankbaar voor deze vruchtbare, leuke en inspirerende dag.  

26 feb 2020
Succesvolle heidag Veranderen

Op maandag 24 februari kwamen de medewerkers van zorginstelling Carinova bijeen in De School van Frieswijk in Schalkhaar. Een mooie locatie om met elkaar stil te staan bij de vraag "Hoe kunnen wij de verandering managen binnen Carinova?". En hoe kunnen de medewerkers van de afdeling bedrijfsvoering daar nog beter aan bijdragen? Rob Chabot begeleidde deze dag. Na de opening van de dag door directeur Bedrijfsvoering Michael Hemminga koppelde Rob zijn diagnose terug. Om vervolgens de aanwezigen te inspireren met zijn visie op veranderen. Speciale aandacht in zijn verhaal voor het thema portfoliomanagement en hoe dat Carinova kan helpen. Vanuit de overtuiging dat veranderen en innoveren core-business zijn voor elke zorginstelling anno 2020 gingen deelnemers in de middag zich in groepjes verdiepen op onderwerpen relevant voor een succesvolle implementatie van portfoliomanagement. Veel betrokkenheid en energie in de groep om te investeren in verandercompetenties. De aanwezigen waren enthousiast over deze dag, een vervolg is in de maak.

30 jan 2020
Proef 3x3x3x3 met breinmeting geslaagd

De proef met de 3x3x3 is geslaagd. In november en december hebben 4 proefpersonen uit ons netwerk gewerkt aan hun persoonlijk succes volgens onze nieuwe 3x3x3 aanpak. Doel van de proef was om de eerder ontwikkelde programmaonderdelen uit te testen op de proefpersonen en inzicht te krijgen in hun ervaringen. Stap 1 was proefpersonen vinden in de doelgroep: professionals die een stap willen maken en specifiek zakelijk succes nastreven. Zoals het starten van een onderneming. Maar ook een zet in de rug nodig hebben. Meer inzicht willen waarom zij handelen zoals ze doen. Naast de meer traditionele werkstijlentest werd hiervoor de innovatieve breinmeting ingezet ontwikkeld door Guus Bruijsten en Jaap Hardeman. Jaap en Rob werken al lang samen en zagen direct mogelijkheden om de breinmeting toe te passen en de krachten en ervaringen te bundelen in dit nieuwe programma. Bewustwording en inzicht zijn een, in beweging komen en handelen is twee. De bijdrage van Rob focust zich op het laatste. En de opzet is gelukt getuige de enthousiaste reacties van de proefpersonen. Door hun krachten te bundelen kunnen Jaap en Rob professionals helpen hun succes te realiseren. En dat is volgens onze eigen breinmeting precies waar wij gelukkig van worden. In kwartaal 2 van dit jaar volgt meer over dit nieuwe programma. Houd onze websites in de gaten. 

22 nov 2019
Best Practice Strategisch Implementeren

Tijdens de netwerkbijeenkomst  van BSI vertelt Niels Pleiter hoe hij als portfoliomanager in 3 kwartalen enorme stappen heeft gezet. Het verandervermogen van Beslist.nl heeft hierdoor een enorme boost gekregen. Door jaardoelen te knippen naar haalbare kwartaaldoelen, consistent te sturen op kpi's, een heldere portfolio organisatie te creëren en de nieuwe aanpak (o.a. geinspireerd door Agile/Scrum en SAFE) continu te herhalen, heeft het hele team in relatief korte tijd enorme prestaties gezet. Dank je wel Niels voor dit inspirerende voorbeeld van Strategisch Implementeren.

 

Bij aanvang, na het diner en tijdens de key note werden we verwend door Natasja Munne die een opleiding heeft afgerond als theesommelier. Er ging een hele wereld open voor de deelnemers. Zo bracht Natasja allerlei eigen specifieke materialen en vooral ingredienten mee, want een goede thee komt niet uit een zakje. De manier van bereiden, het soort water, de thee blaadjes, de temperatuur... het heeft allemaal invloed op de smaak van de thee. Dank je wel Natasja dat je je passie met ons wilde delen! Het was een gedenkwaardige avond in De Stadstuin

16 okt 2019
Tea-time for a Change

Op donderdag 21 november organiseert BSI een netwerkbijeenkomst met de titel "Tea-time for a Change". Begeleid door een theesommelier, en onder het genot van een bijzonder kopje thee, gaan we in gesprek over hoe je in organisaties je veranderportfolio realiseert; hier wordt de basis gelegd voor strategisch implementeren.

 

Niels Pleiter - portfoliomanager bij Beslist.nl - neemt ons mee in hoe hij zijn werk doet en ervaart. Hij gaat in op vragen als: "Is het gemakkelijker om slagvaardig bezig te zijn met je veranderportfolio in een MKB-bedrijf? Hoe vertaal je strategie naar concrete en uitvoerbare plannen in een Agile/Scrum gedreven wereld? Hoe implementeer je de strategie daadwerkelijk?

 

Natasja Munne-Soekhoe - ZZP-er - heeft een passie voor thee. Met deze passie heeft ze haar opleiding tot theesommelier gevolgd; net als een wijnsommelier, maar dan voor thee. Natasja is bijna 20 jaar actief in de advieswereld. Een wereld die wordt gekenmerkt door harde deadlines, veel dynamiek en drukte. Thee drinken is haar momentje van rust. Wat weet jij van thee? En hoe verschillen de westerse en oosterse wereld in thee bereiden? Laat je verrassen door deze leuke workshop en kom ook even tot rust.

 

Ben je (nog) geen lid van ons netwerk, maar spreken de thema's je aan en in het bijzonder dit programma? Mail ons dan op: info@strategischimplementeren.nl.   

03 okt 2019
Aimee Giles Versterkt BSI

We zijn verheugd dat Aimee Giles  ons team komt versterken. Na 16 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt heeft zij dit jaar de overstap gemaakt naar het ondernemen als Virtual Assistant en documentaire fotograaf. Aimee haar drive is om andere ondernemers te helpen te doen waar ze goed in zijn, door werk uit handen te nemen en mee te denken over verbeteringen in interne processen, zodat er meer tijd en ruimte ontstaat voor de ondernemer om te ondernemen. 

 

Met deze insteek gaat ze binnen BSI aan de slag met de organisatie rondom opleidingen en netwerkbijeenkomsten en helpt ze Rob met het verbeteren van deze processen en verzorgt ze alle marketing uitingen en communicatie. In toenemende mate is Aimee het aanspreekpunt voor vragen over opleidingen, netwerkbijeenkomsten en andere praktische zaken. 

 

Aimee heeft al bijgedragen aan BSI door kritisch te kijken naar hoe wij werken en suggesties en praktische handvatten gegeven om onze processen en communicatie te verbeteren. Fotografie is een passie: "Fotografie is voor een reflectie van wie ik ben en hoe ik kijk naar het leven. Ik zoek altijd naar de puurheid en interactie tussen mensen. Met zichzelf, met een ander of met het leven"

 

Lees meer over Aimee in haar profiel.

04 jun 2019
Summercourse - 3x3x3 Aanpak voor Succes

In de zomer doe je een stapje terug, ga je er een paar weken tussen uit, genieten op een bankje in het zonnetje, of een wandeling over het strand of in de bergen. Kortom, een natuurlijk moment om te reflecteren en aandacht te geven aan je eigen ontwikkeling. Ben jij op zoek naar inspiratie? Met onze Summer Course 2019 bieden we bijeenkomsten over veranderen en organisatieontwikkeling waarin wij met nieuwe ideeën, invalshoeken of samenwerkingen komen. Goed voorbeeld doet volgen: als BSI willen we vernieuwen en dwingen we onszelf geregeld uit onze comfort zone te stappen. Als deelnemer kun je inspiratie op doen en gericht werken aan je eigen ontwikkeling als professional.

 

Het eerste idee voor onze Summer course is de pilot 3x3x3 aanpak voor succes. In deze pilot verbinden Rob Chabot en Jaap Hardeman 3 manieren om naar jezelf te kijken, stimuleren we 3 vermogens en benutten we 3 werkvormen. Om jouw ambitie als professional te realiseren. Deze pilot is een verkorte versie van een masterclass die we in het najaar willen gaan aanbieden. Aan de pilot zijn geen kosten  verbonden. Er is plek voor max. 12 deelnemers, dus vol is vol. Wil je erbij zijn, meld je dan nu aan!

23 mrt 2019
Training Persoonlijke Effectiviteit voor Novius

In een intieme en veilige sfeer hard werken aan je persoonlijke leerdoelen. Daar gaat het over in de training Persoonlijke Effectiviteit in Verandertrajecten. We kunnen terugkijken op 2 inspirerende en verdiepende trainingsdagen, waarin mijn oud collega's van hashtagNovius echte stappen hebben gezet. Het was fijn om weer te mogen samenwerken met hashtagEtienne Lucas en hashtagGerard van den Berg. De bosoefening leidt -zoals altijd- weer tot doorbraken en nieuwe inzichten bij de deelnemers. En welkom bij het team hashtagPeter Blokland.

13 mrt 2019
Geslaagd Experiment: hier zit muziek in!

Zou live muziek met toepasselijke liedjes over mensen en veranderen een extra tintje geven aan onze netwerkbijeenkomst "Hier zit muziek in!"? Het antwoord is ja bleek gisteren. Marianne Sassen -lid van ons netwerk- heeft naast haar werk als communicatieadviseur een passie voor zingen en muziek. Die passie heeft ze met ons gedeeld, samen met Barbera van der Kaaij op gitaar. En van onze gastspreker -Koen Janssen- hebben we geleerd dat inzichten uit de sociologie heel waardevol zijn om veranderingen te begrijpen en te borgen. Eigenlijk logisch, want we zijn sociale wezens en daar gedragen we ons dus naar, ook op het werk. Al met al, een waardevolle, muzikale en gezellige middag met lekkere hapjes van Bar Stadstuin

 

Geintereseerd in onze netwerkbijeenkomsten? Meld je hier aan met het formulier. 

 

naar het nieuwsarchief »